facebook

Πώς φτιάχνουμε παγωτό στα Φύσις

Ιούλ 25, 2018

Οι εμπνευσμένες και παραδοσιακές συνταγές παγωτού στα Φύσις, έχουν το δικό τους μυστικό παρασκευής, που ταξιδεύει τις αισθήσεις σε μια πραγματικότητα πιο αυθεντική και πάντα πολύ απολαυστική.

Όπως κάθε δημιουργία του εργαστηρίου μας, έτσι και το παγωτό μας φτιάχνεται με διαλεχτά υλικά. Φρέσκο βιολογικό γάλα, γνήσια σοκολάτα, ελληνικοί ξηροί καρποί, φρέσκα φρούτα και φυσικά αρώματα, δίνουν στο παγωτό μας την ιδιαίτερη γεύση του. Δεν αρκεί όμως μόνο η πρώτη ύλη για να φτιάξει κανείς ένα γευστικό παγωτό. Χρειάζεται γνώση, αγάπη και μεράκι. Στα Φύσις έχοντας την γνώση, επιλέγουμε την “θερμή μέθοδο” παρασκευής παγωτού. Τι σημαίνει αυτό? Η θερμή μέθοδος είναι μια διαδικασία αργή, που αφήνει το παγωτό να ωριμάσει φυσικά. Ξεκινάμε στο εργαστήριο μας βράζοντας τα υλικά σε σιγανή φωτιά και αναδεύοντάς τα τακτικά. Αφού ολοκληρωθεί ο βρασμός, ξεκινάει η ωρίμανση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το παγωτό μας να “ξεκουραστεί” σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, προκειμένου να αναδειχθούν τα αρώματά του. Στη συνέχεια το φυλάμε στο ψυγείο, για περίπου 12 ώρες. Την επόμενη μέρα, το βγάζουμε και ξεκινάμε την ανάδευσή του. Αυτή η διαδικασία κρατάει ώρες, καθώς μετά από κάθε ανάδευση ξανατοποθετείται στο ψυγείο, για να μπορεί να αποκτήσει την υφή που θέλουμε. Το παγωτό μας είναι έτοιμο όταν έχει βελούδινη, κρεμώδη υφή. Πόσος χρόνος χρειάζεται? Σχεδόν 24 ώρες! Αυτό είναι το μυστικό της δικής σας απόλαυσης!!!

H τούρτα μου

Φτιάξτε την τούρτα σας όπως τη φαντάζεστε
με τις μοναδικές γεύσεις Φύσις.

Κάντε εγγραφή στο πιο γλυκό newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα μας!

Pin It on Pinterest